Tip voor zondag: kokoskoekjes

Voor wie zich deze zondag afvraagt wat te doen, hierbij een recept waarmee je 36 kokoskoekjes kunt bakken (die bij ons in één dag op waren). Zoals bekend ben ik geen keukenwonder, dus ik kan garanderen dat het eenvoudig te doen is.

Nodig

  • 100 gram geraspte kokos
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 120 gram boter
  • 100 gram bruine suiker
  • 100 gram witte suiker
  • 1 ei
  • zout

Maken en bakken

Verwarm de oven voor op 175 C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop de boter, bruine suiker en witte suiker romig. Voeg het ei toe en klop verder. Voeg geleidelijk het zelfrijzend bakmeel toe en blijf kloppen met de mixer. Mix als laatste de geraspte kokosnoot door het deeg.

Leg met een theelepel hoopjes deeg op het bakpapier, ongeveer 5 uit elkaar. Bak de kokoskoekjes 10 tot 13 minuten tot ze goudbruin zijn: ze zijn dan krokant van buiten en zacht van binnen.

Echt lekker.