Weekendrecept KKKKKK

Een recept met veel K’s voor een makkelijke en lekkere kip-kerrie-kokos-kokos-koriander-kool-maaltijd. Jammer dat je cashewnoten met een c schrijft. En voor wie kip – gezien alle commotie eromheen – even een ‘no go area’ is, kalkoen schrijf je gelukkig ook met een k.

Nodig voor zo’n vier personen:

  • 350 gram kipfilet
  • bloemkool
  • 200 cc kokosmelk
  • zakje geraspte kokos
  • zakje kerrie-roomsaus
  • zakje ongezouten cashewnoten
  • koriander (vers of uit een potje)
  • Basmati-rijst

En verder: olie om in te bakken en 50 cc melk.

Voorbereiden:

Snij de kip in blokjes. Snij de bloemkool in roosjes. Knip blaadjes van de koriander.

Bereiden:

  1. Kook de Basmati-rijst.
  2. Bak de kip in een paar minuten aan de buitenkant bruin. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak die een minuut of vijf mee.
  3. Voeg de kerriesauspoeder toe en de kokos- en gewone melk (voor de echte lekkerbekken: 50 cc slagroom…) en roer alles goed door elkaar tot de saus is ingedikt.
  4. Doe de geraspte kokos erbij, naar smaak (veel maakt het geheel dikker, doe er dan nog wat melk bij) en de geknipte korianderblaadjes. Laat nog een paar minuten beetje sudderen.
  5. Strooi er tot slot een handvol cashewnoten overheen. Serveren met de rijst.

Hier in huis is dit een favoriet recept. Waarschijnlijk omdat je ‘kinderen’ ook met een k schrijft.