Vis, vis, vis – uit de oven

Zo nu en dan plaats ik hier iets dat niets met arbeidsmarktcommunicatie, employer branding of recruitment te maken heeft. Dan heb ik daar even zin in. Iets over de jongens bijvoorbeeld. Of de kat. Of een recept. Vandaag is het dat laatste, dus iedereen die niet geïnteresseerd is in eten of koken: nu is het moment om weg te klikken.

ovenschotel vis

Voor wie wél geïnteresseerd is: het bijgaande recept voor een ovenschotel-met-vis-bloemkool-en-broccoli is megasimpel – ingewikkeld koken is namelijk helemaal niks voor mij – maar wel lekker (zeggen degenen die het gegeten hebben) en eenvoudig vooraf te maken, voor het geval je eters krijgt. Zelfs de jongens – die normaal gesproken alleen maar grote hoeveelheden kip tot zich wensen te nemen – hebben het met smaak verorberd.

Wat heb je nodig?

Met de onderstaande hoeveelheden is de ovenschotel genoeg voor vier à vijf eters.

  • 200 gram gerookte zalm
  • 200 gram zalmfilet
  • 200 gram pangasiusfilet
  • 300-400 gram bloemkool (roosjes)
  • 300-400 gram broccoli (roosjes)
  • Kant-en-klare kaassaus (van Knorr)
  • Aardappelpuree voor ovenschotel (van Maggi)
  • Geraspte kaas, beetje pittig

Wat moet je doen?

Dit gedeelte neemt een half uurtje in beslag.

  1. Zalm en pangasiusfilet in stukken snijden.
  2. Gerookte zalm in repen snijden.
  3. Bloemkool en broccoli kort koken met wat zout (vijf minuten of zo).
  4. Aardappelpuree maken zoals op het pak staat (kan gewoon met koud water, ik wil niet weten wat voor scheikundige reactie zich daarbij afspeelt).
  5. Oven voorverwarmen op 200 graden en ovenschaal invetten.
  6. Bloemkool en broccoli onderin de schaal leggen.
  7. Zalm- en pangasiusstukken erop leggen. Zalmrepen eroverheen.
  8. Kaassaus eroverheen schenken.
  9. Aardappelpuree erover verdelen.
  10. Geraspte kaas erbovenop.

Puristen kunnen de aardappelpuree en de kaassaus natuurlijk ook zelf maken (tip: maak aardappelpuree met crème fraiche). Dan kost het alleen wel meer dan een half uurtje.

En vervolgens…

Drie kwartier tot een uur in de oven zetten. Eventueel kun je er een salade bij doen van ijsbergsla met een bakje farmer- of komkommersalade erdoor gemengd (want ook met salades ben ik een beetje een gemaksdier).

Easy does it. Maar wel lekker!