Marokkaanse stoofschotel

Zodat jullie ook een  beetje in de stemming kunnen raken, hierbij een recept voor een Marokkaanse stoofschotel. Het is een eenvoudig recept – ik ben niet goed in ingewikkelde kookdingen – maar wel heel lekker. Vooral met zilvervliesrijst. Alles bij elkaar kost het zo’n drie uur om te maken, maar het grootste deel gaat vanzelf.

Benodigdheden voor 4 personen

 • 600 gr riblappen
 • 1 tl gember
 • 1/2 tl saffraanpoeder
 • peper
 • zout
 • 1 ui
 • 1 courgette
 • 3 el olijfolie
 • 2 t knoflook
 • 3 dl bouillon
 • 2 dl kookroom
 • 75 gr blanke rozijnen en/of abrikozen
 • 75 gr blanke amandelen

Bereiding

Maak de bouillon klaar. Meng gemberpoeder, peper, zout en saffraanpoeder. Snij het vlees in blokjes en wrijf het in met het kruidenmengsel. Pel en snipper de ui. Snijd de courgette in plakken van ongeveer een halve cm dik en zet ze afgedekt apart.

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Schep het uit de pan. Voeg de ui en geperste teentjes knoflook bij het braadvet en roerbak 3 minuten. Schep het vlees erdoor en giet de bouillon erbij. Stoof zachtjes met het deksel op de pan 2 – 2,5 uur.

Voeg 15 minuten voor het einde van de stooftijd de plakken courgette, kookroom, amandelen en rozijnen en/of abrikozen toe. Serveren met couscous of zilvervliesrijst.