Even heel wat anders – persoonlijke beelden

Zaterdag heb ik kennis gemaakt met Barbara van Stein, collega ZZP’er, ‘thuisblijfmoeder – of toch niet’ en beeldend kunstenaar. Naast vrij werk maakt ze ook schilderijen in opdracht en daar doet ze iets mee wat ik nog niet eerder ben tegengekomen: ze noemt het zelf persoonlijke beelden.

rietwerk

Zo’n schilderij bevat een persoonlijk verhaal, visie of inspiratiebron en bestaat uit een samenvoeging van iemands favoriete kleuren, een belangrijke gebeurtenis, persoonlijkheid en passie en visie. Het uiteindelijke resultaat is een uniek werk, dat voor de opdrachtgevers zeer waardevol is. Ik vond het bijzonder, omdat ik het werk mooi vind en omdat het tot bijzonder en zeer persoonlijk werk leidt, waarin zowel de kunstenaar als de eigenaar(s) veel van zichzelf hebben geïnvesteerd.

En bovendien: het is iedere keer weer leuk en inspirerend om iemand te ontmoeten die haar hart volgt en hard werkt om haar eigen dromen en die van anderen te verwezenlijken.

Meer weten? Dit is haar website.