Leaving the Empire

Gisteren vertelde ik jullie hier over het cadeau dat ik van het bureau kreeg voor m’n afscheid als campagnemanager van Werken bij het Rijk. Het was onderstaand meesterwerk in puzzelstijl. Als titel zette ik boven het artikel: Weggaan bij het Rijk.

Vandaag experimenteerde ik op dit blog met een vertaalprogramma (het is er intussen weer af, ik zag de meerwaarde niet echt voor een bedrijfje dat niet voor niets .nl in de naam heeft), maar het was geinig en het is baaie leuk om te zien hoe je teksten er in het Afrikaans uitzien.

Het programma gaat een beetje de mist in met uitdrukkingen, woordspelingen en gezegdes, wat natuurlijk voor de hand ligt, maar slaagde er wel in om met een zeer adequate Engelse vertaling van de naam van dit blog te komen. Al begrijp ik niet helemaal wat ze met m’n achternaam hebben gedaan.

Ik lag echter in een deuk toen ik de titel van het genoemde artikel in de Engelse vertaling zag, in combinatie met de afbeelding.

Yes, I’ve left the Empire. En nu maar hopen dat Darth Vader niet boos is en ‘the Empire doesn’t strike back’. Ik heb er niet zo’n behoefte aan om Wervingsvisie.nl te laten eindigen als Alderaan.