Campus recruitment, nergens voor nodig

Geweldige post van de week op Recruitment Matters van Martijn. Hij gaat over campus recruitment. Daar heeft Martijn het helemaal mee gehad. Dat jonge spul en daar sta je dan als ouwe lul tegenover, ze kletsen maar wat in de ruimte en hebben een torenhoog ego. Nou ja, er zijn vele redenen om dit soort dingen vooral niet al te lang te doen; in mijn geval begon het me na een jaar of wat gewoon gigantisch de keel uit te hangen omdat het elke keer van hetzelfde laken een pak was.

Letterlijk in dit geval. Alle jongens komen opdraven in een donkergrijs kostuum van hun vader (kun je zien aan de net iets te brede schouders) en alle meisjes in hetzelfde soort mantelpakje (met een strakke rok tot boven de knie, uitstulpende dijen of kuiten als een sequoia geen bezwaar) – kortom, geen greintje fantasie of onderscheidend vermogen, laat staan smaak.

Dat je daar als gearriveerde recruiter niet meer tussen wilt zitten, kan ik me dus voorstellen (hoewel het misschien aardig is om zo héél nu en dan toch een kijkje te blijven nemen in het universitair of hogeschool-ecosysteem om te zien wat voor soorten er binnenkort in de echte wereld zullen gaan opduiken). Ik bedenk nu trouwens wel dat mijn beste ambassadeur bij EZ indertijd zo’n 35 jaar scheelde met de gemiddelde leeftijd van de studenten die hij voor zijn neus kreeg, wat hem er volstrekt niet van weerhield om razend populair te zijn. Misschien heeft het ook wel met instelling en zo te maken.

Van universiteit naar kleuterschool

Maar er speelt momenteel natuurlijk nog iets anders mee in de weerstand tegen campus recruitment. En dat heeft te maken met – hoe kan het ook anders – de economie. Wat moeten we momenteel nog met starters? Zelfs de Rijksoverheid geeft in de aanbesteding al aan dat de focus de komend jaren meer op ‘kandidaten met werkervaring’ zal komen te liggen. Dit in schrille tegenspraak tot uitingen van nog niet zo heel lang geleden dat er ‘jonge, kritische’ medewerkers bij moeten komen. Maar ik begrijp het allemaal wel. De tent moet blijven draaien en dat gaat nu eenmaal het beste met mensen die een beetje van de hoed en de rand weten.

Hierbij stel ik dan ook een alternatief voor. We laten het campus recruitment even voor wat het is en gaan programma’s ontwikkelen voor pre-school-recruitment. Voor 4- tot 6-jarigen. Ook leuk voor overjarige recruiters die weer even op zoek kunnen naar ‘het kind in zichzelf’. En over twintig jaar zal er toch wel weer behoefte zijn aan starters? Nou, tegen die tijd zijn deze jongens en meisjes er klaar voor.

Een gedachte over “Campus recruitment, nergens voor nodig”

  1. Ik ben ook nog maar net uit de luiers en heb dus nog een redelijk sterke voeling met de schoolbanken. En ik geloof wel in campus recruitment en in starters. Wat ik merk in die bijna 3 jaar dat ik aan het werken ben, is dat deze zogezegde onervaren starters vaak degene zijn die het de oh zo ervaren rotten moeten uitleggen. Ik ben ervan overtuigd dat als bedrijven zich wat meer zouden openstellen voor starters, dat hun business heel wat beter en innovatiever voor de dag zou komen. Ik zie veel bedrijven met een heel bende ervaren mensen, die eigenlijk gewoon al jaren vastzitten in dezelfde gedachtengang en dit bij elke nieuwe werkgever opnieuw introduceren. Terwijl elke starter die de kans krijgt om een jaartje mee te lopen al snel ziet dat het tijd is voor vernieuwing. Misschien ga ik ook ooit nog horen bij die bende ervaren rotten. Gelieve mij dan een mep te geven.

    Ok, ik geef toe, er zijn verschillende groepen onder starters. Je hebt de totaal verloren gevallen, je hebt de weinig amibiteuse middelmaat en de ruwe diamanten. Spijtig dat er nog maar weinig diamanten zijn die de kans krijgen om door bedrijven geslepen te worden. Want daar draait het om, kansen. Als ik een eigen bedrijf zou hebben, dan zou ik campussen zien als een vijver van talent. Ok, als je van het school komt ken je niets, maar dat is niet wat je nodig hebt. You have it or you don’t. En ik ben blij om te zien dat ik al met heel wat stagiaires heb mogen samenwerken die aan deze omschrijving voldoen. Begrijp me niet verkeerd, ervaren mensen zijn erg belangrijk, maar een deel zou wat minder moeten neerkijken op het jonge bloed, you might learn a thing or two. Ik weet dat ik veel kansen heb gekregen en ben daar heel dankbaar voor. Het is wel ook aan jou om die kansen te grijpen.

    Om nu toch te eindigen in de lijn van het onderwerp. Ik kom op heel wat campus events en laat mij zeggen dat het het grootste deel van de bedrijfsstanden net zo origineel zijn als de studenten hun maatpakjes. Misschien zou een starter hun wel kunnen helpen cool voor de dag te komen.

    Hun kleding moet origineler en creatiever? Hoeveel bedrijven kunnen eerlijk zeggen dat ze iemand zouden aanwerven die wat creatiever voor de dag zou komen?

    Jullie zijn allemaal ooit een groentje geweest 😉

Reacties zijn gesloten.