Van theorie naar praktijk – Connect 2: ready for take off

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de tweede release van Den Haag Connect, het in eigen beheer gebouwde ATS van de gemeente Den Haag. De afgelopen tijd heeft bouwer Stefan hier ook al verschillende malen over bericht. Maar nu is het bijna zover: het nieuwe systeem gaat vandaag live.

Connect 1 was een in razend korte tijd (drie maanden) gebouwd systeem, op grond van een relatief eenvoudig functioneel ontwerp. Het bewees overigens al heel snel zijn diensten; in combinatie met de nieuwe campagne – die veel meer online georiënteerd is dan de oude – en een goede verbinding tussen front- en backend, nam het aantal sollicitaties per post en mail binnen enkele weken af met meer dan 90%. Dat is fijn als er opeens een vacature bij zit die honderden reacties oplevert… Connect 2 gaat nog een stap verder.

De verbeteringen zitten in een aantal punten:

  • een verbeterde gebruikersinterface
  • een betere database
  • logischer presentatie van de gegevens
  • een flexibeler applicatie

Een bouwtijd van drie maanden zat er dit keer niet in, het werden er bijna vijf… Maar met de vakantie meegerekend, is het opnieuw een prestatie van formaat om in zo’n – toch – korte tijd iets op te leveren dat de komende jaren kan functioneren.

Tests

De afgelopen week hebben een aantal tests plaatsgevonden van het nieuwe systeem. De belangrijkste vragen: kan Connect 2 wat Connect 1 ook kon en werkt het beter/prettiger/overzichtelijker? Behalve dat er natuurlijk altijd dingen verkeerd blijken te gaan bij zo’n test, was de algemene reactie: overzichtelijk, mooi en het werkt lekker. De laatste draadjes zijn afgehecht: de conversie van de database en de gebruikers, een introductie en een handleiding. Maar dan kan de gemeente er even tegen.

Nou, daar hebben we het voor gedaan. Tevreden gebruikers en een efficiënt proces.

Een gedachte over “Van theorie naar praktijk – Connect 2: ready for take off”

Reacties zijn gesloten.