Hoera! wervingsvisies één jaar

Op 26 november 2009 plaatste ik hier op wervingsvisies de eerste blogpost. Als experiment, zonder een scherpomlijnd idee wat ik er precies mee wilde. Die eerste post ging dan ook nergens over, al was ik zeer opgetogen dat ik het ding gepubliceerd kreeg. Ik was online! Ik kon gelezen worden! Niet dat iemand dat deed, overigens. En eigenlijk was ik half en half van plan om na een jaartje met het hele experiment te stoppen. Toen las ik dit bericht.

Hûh? wervingsvisies in de top tien van ‘Must read blogs’ op het gebied van HRM en recruitment! Voor de megabloggers is dat ongetwijfeld klein bier en ik geef toe, geen vermelding bij de vijf ‘bloggers van het decennium’, maar voor mij was de vermelding absoluut reden tot vreugde. En vandaag is wervingsvisies dus precies een jaar oud.

In dat jaar hebben het blog en ik een, eh, ontwikkeling doorgemaakt. Het duurde een maand of drie voordat ik een eigen insteek en toon te pakken had. Het duurde een half jaar voordat het werd opgepikt. En dus bijna een jaar om het tot een plaats op een ‘must-read’-lijst te schoppen.

We  hebben ook veel meegemaakt. Ik heb wel zes verschillende thema’s uitgeprobeerd. Meerdere crashes overleefd, inclusief de keer dat het blog compleet van de aardbodem was verdwenen. De – tijdelijke – teloorgang van de feed te boven gekomen. Mislukte plugins geïnstalleerd en geëxperimenteerd met widgets. Ik heb gevloekt en gezucht als ik weer ‘s midden in de nacht iets intelligents probeerde op te schrijven, maar liever naar m’n bed wilde. Me zorgen gemaakt als ik iets had opgeschreven dat kritisch was. Of wat ik zelf beneden de maat vond.

De afgelopen tijd groeit het bezoek aan wervingsvisies met tien tot vijftien procent per maand. Ik ben trots op mijn blog. Elke dag een bericht(je) over iets dat met arbeidsmarkt, recruitment of werken te maken heeft (of soms ook helemaal niet). Ik ben blij dat ik mezelf én de lezers de tijd heb gegund en ik ga voorlopig dus nog even door.

Iedereen die dit leest: dank je wel voor je aandacht en ik hoop dat we elkaar nog vaak mogen treffen.

10 gedachten over “Hoera! wervingsvisies één jaar”

  1. Hoi Annemarie,

    Gefeliciteerd met je mijlpaal. Ik zou zeggen:’En nog vele interessante artikelen erbij’.

    Groeten Otto

Reacties zijn gesloten.