Parels in een poel van ellende

Op deze dinsdag een bericht over een wat ander onderwerp dan de lezers hier gewend zijn. Files. De onontkoombare kastijding van iedere forens. Files betekenen vertraging, economische kosten, schade aan het milieu. Maar files betekenen ook: verkeersinformatie. En zo past het onderwerp toch weer bij de thematiek van dit blog, want verkeersinformatie betekent tegenwoordig: sociale media.

Zowel de VID (663 volgers) als de ANWB (10.043 volgers) twitteren zo ongeveer de hele dag door de opstoppingen in dit land en houden ons als fileslachtoffers daarmee op de hoogte van alle vastlopers en hun mogelijke omleidingen. En vooral bij de ANWB zitten er soms meldingen tussen die zo humoristisch zijn dat je bijna blij bent dat er files zijn.

In de afgelopen week heb ik er een paar van die pareltjes verzameld. Geen idee wie ze schrijft (weet iemand dat?), maar om de een of andere manier vind ik het zonde om ze op Twitterwijze binnen enkele minuten te laten wegzakken in de grote hoop tweets-that-once-were en zet ze op deze manier even in het zonnetje. Worden er in elk geval nog een paar voor het nageslacht bewaard.

 • Bovendien is er bij Beverwijk een rijstrook dicht. Gaat niet best op die A22. Op de A9 trouwens ook niet.
 • Een hagelbuitje maakt nog geen winter.
 • Op A6 richting Amsterdam wordt verkeer bij carpoolwisselstrook op dwaalspoor gebracht. Gevolg 7 km file.
 • A12 van Duitse grens naar Arnhem file bij Duiven door opruimwerkzaamheden. Italiaan op wegafzetting geknald.
 • Vught omleiding: richting Tilburg via Waalwijk en Breda over A59/A27. (Ja, da’s een flink eind om…) Naar E’hoven via Oss over A59/A50.
 • Aanrijding op de A10-Zuid bij Oud-Zuid. Kon er ook nog wel bij. File richting Den Haag.
 • Best wel veel vertraging A27 > hilversum bij Maartensdijk – Gister ook al. Gaat lekker daar.
 • N209 Rotterdam->Hazerswoude afgesloten bij A12 door gaslek. Wel vreemd dat mensen uit de andere richting er wel langs mogen. Wordt vervolgd. – Vervolg: N209 toch maar in beide richtingen dicht tussen A12 en Hazerswoude. Komt door een gaslek (mooi moment om te stoppen met roken).
 • Blijft u in Zeeland maar even zitten waar u zit. Op de omleidingsroute (N281) voor de afgesloten Vlaketunnel is ook een ongeluk gebeurd!
 • ‘s Nachts twitteren wij niet. Dan slapen we.
 • Het traditionele ongelukken-uurtje is begonnen:  A12 richting Den Haag voor knp. Prins Clausplein 4 km, 2 rijstroken dicht.
 • Bij ongeluk op A10 is politie-motor betrokken. Daarom moet een ánder corps het ongevalsonderzoek doen. Vandaar dat het zo lang duurt.

Het maakt het dagelijkse in-de-file-staan bijna iets om naar uit te kijken.