De laatste loodjes van het jaar

Het jaar is bijna om en de laatste dag voor de vakantie begint goed… Leiden – en de rest van Nederland ook, geloof ik – ligt onder de sneeuw. Mensen glibberen naar school of werk, of weer naar huis, of allebei niet, de doorgaande wegen zijn één grote file en sommige auto’s belanden in de singels. No fun.

School stelt vandaag niks voor: de jongste gaat  ‘film kijken’, de oudste heeft een kerstontbijt. En allebei om twaalf uur alweer thuis, waarna twee weken nietsdoen volgen. Nederland gaat intussen vanaf morgen massaal op vakantie; huisjes zijn het populairst, op de voet gevolgd door zonnige oorden. Voor wie niet van plan is om huis en haard voor een paar weken te verlaten, heb ik hierbij weer een aantal tips voor leuke dingen in Leiden.

  • Schaatsen: Leiden heeft een schaatshal; mocht het nou buiten niet helemaal lukken, dan kun je binnen op de schaats.
  • Wie het liever lekker warm wil hebben, kan een dagje naar de sauna. In Warmond is het kleinschalig en erg prettig vertoeven.
  • In museum De Lakenhal is de tentoonstelling ‘Scherpe letters, 40 jaar vorm van NRC Handelsblad’. Dit is een kleine expositie over de geschiedenis van deze krant.

Ook wervingsvisies gaat het even rustig aan doen. De komende twee weken verschijnen er twee à drie blogs per week; vanaf 3 januari ga ik er weer elke dag tegenaan. Ik wens iedereen een hele goede vakantie!