Er komt geen SJP-Jaarboek

Nee toch?

“Het lijkt erop dat er dit jaar geen SJP jaarboek zal zijn. Door het tegenvallende aantal inzendingen is hier geen ruimte voor. Terwijl dit misschien wel de belangrijkste resultante is van SJP. Het feestje is leuk, maar het boek moet een goed beeld geven van wat er in zo’n jaar gebeurd is. Moet een inspiratiebron zijn voor velen.”

Aldus Marion de Vries. En ik denk ook: met deze traditie moeten we niet breken. De weerslag van de creativiteit in dit vak is leerzaam en waardevol en bovendien: vaak heeft de SJP een vooruitziende blik gehad, zoals je ook kunt lezen in dit artikel (PDF, vorig jaar in bewerkte vorm verschenen in Werf&) over de ontwikkelingen in de laatste 25 jaar.

Daarom: doe mee aan de actie “Red het SJP-Jaarboek”. Er zijn al vijftien bijdragers die allemaal 300 euro investeren omdat ze het vak een warm hart toedragen. Zelfstandigen, bureaus. Waar blijven de inzenders? De uitgevers? Kom op! Via LinkedIn kun je aangeven of je meedoet. Dát je meedoet.

Ja toch?

2 gedachten over “Er komt geen SJP-Jaarboek”

    1. Dat is een goed idee en er wordt ook hard gewerkt aan het online zetten van de jaarboeken. Maar een ‘ding’, iets dat je kunt vasthouden, heeft een geheel eigen waarde, minder vluchtig. Al het werk verdient in mijn ogen (ook) dat soort aandacht.

Reacties zijn gesloten.