Hoe je je zoektocht naar een baan geheim houdt

Er zijn nog nooit zoveel plekken geweest waar je naar een (andere) baan kon zoeken als tegenwoordig. Vacaturesites, wervingssites, online netwerken… Tegelijkertijd schept het allerlei problemen die er vroeger niet waren. Bijvoorbeeld: kun je je zoektocht naar een andere baan verborgen houden voor bazen en/of collega’s? Het gevaar loert van alle kanten; heb je net alle bezopen-student-foto’s van je Facebook gehaald om geen al te belazerde indruk achter te laten, komt je manager erachter dat je ‘open staat voor carrièremogelijkheden’. Waarna hij je ontslaat!

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Uit bovenstaande infographic kunnen we afleiden dat 76% van de werkers van mening is dat het onmogelijk is om een online zoektocht naar een andere baan ‘privé’ te houden. Tja, niet als je dat op je werk doet. En het is grappig dat 30% liever heeft dat collega’s achter een kantoorliefde komen, dan dat ze op zoek zijn naar een baan.

First things first. Het is crisis, per slot.