Normandië II

Lang, lang geleden kon je op deze plaats in één van de aller-, allereerste posts op dit blog lezen over het bezoek van de jongste en mij aan de D-Daystranden en -musea van Normandië (wat een gouden week was dat…). Toentertijd waren we ervan overtuigd dat we alle D-Daymusea in die week wel hadden weten af te werken. Maar nee. Er was er nog één, bleek. Het Rangersmuseum in Grandcamp-Maisy, dat hadden we nog niet gezien.

Die omissie gaan we rechtzetten. Opnieuw ondernemen we met z’n tweeën de tocht richting Normandië, richting de geschiedenis, de fruits-de-mer en – helaas – de regen (maar misschien valt dat laatste mee). Om te beginnen dus naar Grandcamp-Maisy. Verder speuren we net zo lang tot er écht geen museum meer over is dat we niet gezien hebben, hoe klein ook. We gaan Saving Private Ryan kijken (The Longest Day hadden we vorige keer al gezien). Waarschijnlijk nog een keer uit onze jassen waaien bij de artillerierestanten bij Longues-sur-Mer. Dit keer naar een Brits kerkhof (hoort er ook bij). Souvenirwinkels en legerdumps bezoeken. Lekker eten en vroeg naar bed. En tot slot nog effe langs in Parijs…

Voor iedereen die in Nederland is, nog kans ziet om dit te lezen én vandaag Koninginnedag viert: ik hoop dat jullie een hele leuke dag hebben. En wie ook op pad gaat: veel plezier!