Hoe mobiel baanzoeken een opmars maakt

Mobiel recruitment stelt niks voor, kon je hier op 7 februari van dit jaar lezen. En laten we wel wezen, het totale proces – oriënteren, vacature zoeken, een alert krijgen (eventueel via sociale netwerken), solliciteren, (een deel van) het selectieproces, op de hoogte gehouden worden en dergelijke – weet ‘mobiele technologie’ nog niet echt af te handelen, maar op onderdelen gaat het steeds beter. En aan de gebruikers zal het niet liggen.

Dit blijkt wel uit de onderstaande infographic van Beyond.com. Volgens hun gegevens maakt 77% van de baanzoekers inmiddels op de één of andere manier gebruik van mobiele mogelijkheden. Voor het overgrote deel – bijna een kwart – zijn dat starters, degenen die sowieso al met hun mobieltjes vergroeid zijn. De belangrijkste redenen daarvoor zijn:  altijd en overal toegang tot vacatures en snel kunnen reageren.

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Volgens Beyond verdubbelt het verkeer rondom mobiele recruitmentapplicaties elk jaar. Dat klinkt vooralsnog ruiger dan het is – van 0 naar 5 naar 11%  (in 2011) is dan wel telkens een verdubbeling, maar het is natuurlijk nog steeds niet veel. De kans is wel groot dat het tempo er nu in gaat komen.

Wat zijn voor baanzoekers nuttige acties om mobiel te doen? De infographic noemt er zes:

  • Alerts over nieuwe vacatures
  • Zoekopdrachten bewaren
  • Delen van vacatures
  • Solliciteren op vacatures
  • Informatie over loopbanen
  • Beoordelingen van bedrijven bekijken

Hoe dan ook is het de moeite waard om ‘s te bekijken hoe je mobiele applicaties in je eigen activiteiten kunt opnemen. Dat hoeft niet direct het ontwikkelen van een eigen app te zijn; je recruitmentsite een keer goed onder de loep nemen om te bezien of hij mobiel overeind blijft, is al een nuttige eerste stap.

Een gedachte over “Hoe mobiel baanzoeken een opmars maakt”

  1. Vooral dat laatste is belangrijk. In de browserstats is goed te zien dat al een behoorlijke hoeveelheid via een smartphone surft. Mijn eigen site http://www.marknieuwenhuizen.nl wordt al automatisch gespitst naar een vorm voor de iPad met swipenavigatie en een hele andere opmaak voor iPhone en Androidtelefoons.

    Vaak genoeg zie je op papieren personeelsadvertenties een QR-code die leidt naar een site die op een smartphone alleen met vergroten en scrollen een beetje te bekijken is.

Reacties zijn gesloten.