En route à la Mode et le Design

Ik moet regelmatig in Amsterdam zijn. Met de auto rij ik dan vanuit Leiden over de N445, die voor een deel langs het hoge-snelheidsspoor loopt. Soms scheurt er een pseudo-Fyra voorbij. En soms een Thalys. Van die pseudo-Fyra word ik niet echt warm, hoewel de loc wel stoer is. Maar bij elke Thalys die langsraast richting Rotterdam en Parijs, denk ik: “Oooh, mag ik mee?” Meestal mag dat niet. Maar vandaag mag het wél. Vanaf Schiphol vertrekt om half drie Thalys 9358 voor z’n flitsreis naar Paris Nord. Nou ja, echt flitsend wordt het pas als we België zijn doorgeboemeld, maar toch.

Docks en Seine

Weer een lang weekend met alle genoegens die Parijs te bieden heeft, inclusief de Franse vriendin. ‘s Morgens vers brood en kaas halen op de markt in de straat. Shopping in de Rue de Passy – één van de favorieten – en een bezoek aan de nieuwe Docks en Seine, c.q. de Cité de la Mode et du Design. Een 20.000 vierkante meter groot, architectonisch bijzonder, state of the art cultuurcentrum langs de Quai d’Austerlitz.

Met voorspellingen tot 24 graden op zondag, gaat het met de Parijse terrassen ook wel goed komen. Hier in Nederland schijnt ook geen reden tot klagen te zijn, dus: geniet van het mooie weer en fijn weekend allemaal!