Hou je veilig

Vandaag is een bijzondere dag. Nu was 30 april de afgelopen 33 jaar sowieso een bijzondere dag en ik beken: ik hou niet zo van bijzondere dagen. Mijn streven is daarom om op dergelijke dagen als het even kan op een plek te zijn waar dit soort dagen niet bijzonder is. Meestal betekent dat uitwijken naar het buitenland. Zo ook dit jaar.

hou je veilig

Eind januari hadden de jongste en ik besloten dat onze tripjes van de afgelopen jaren naar de D-Daystranden van Normandië méér dan leuk genoeg waren om er een traditie van te maken. En hadden het hotel al geboekt toen de Koningin met haar mededeling kwam en bleek dat 30 april 2013 een nóg bijzonderder dag zou worden dan anders. We keken elkaar aan. “Gaan we hiervoor annuleren?” We hebben twee seconden geaarzeld, toen was het antwoord duidelijk: nee.

Vanuit Arromanches-les-Bains (wat intussen onze vaste stek is en waar zich nog de enige restanten van de Mulberryhavens bevinden) wens ik iedereen in Nederland een uitermate feestelijke dag toe. Hou je veilig, zou ik zeggen. Wij zullen vanavond via Uitzending Gemist bekijken of het mooi was en hoe de festiviteiten zijn verlopen – het hotel heeft wifi. En voor de rest gaan we gewoon al onze favoriete bezienswaardigheden langs. Misschien sleep ik ‘m dit keer zelfs wel mee naar het Tapis de Bayeux. Dat gaat ook over oorlog, per slot.