Al die feestdagen ook

Vandaag is het Hemelvaartsdag. Voor degenen met een goed christelijke opvoeding – zoals ik – is het duidelijk waar deze dag over gaat. Ik weet zelfs wat er tijdens Pinksteren aan de hand is, behalve een extra vrije dag.  Hier in huis loopt er in deze periode ook altijd een verjaardag tussendoor, die we meestal vieren op de zondag ná het heuglijke feit, iets dat vaker wel dan niet samenvalt met moederdag.

Moederdag

In alle festiviteiten delft Moederdag dan meestal het onderspit. Over het algemeen denk ik er zelf nog net aan om een bos bloemen voor m’n eigen moeder te kopen. De jongens denken er – sinds ze van de basisschool af zijn en er geen juf meer is die hen stimuleert tot het maken van een knutselwerkje met ‘voor de liefste moeder’ erop – al helemaal niet aan. En eigenlijk vind ik dat wel best.

Al die feestdagen ook… Ik zal blij zijn als het leven z’n normale gang herneemt.

2 gedachten over “Al die feestdagen ook”

  1. Al die feestdagen ook…? Wat is het leven… in z’n normale gang? Deze dagen horen er ook bij, al was het maar om in ‘Balance’ te komen. Misschien tijd om verder te denken-, dingen af te maken -/ op te pakken waar je anders niet aan toe komt. Een bezige bij heeft ook deze dagen hard nodig, ook zonder echt feestje!

    Fijne dagen…
    Irene

Reacties zijn gesloten.