Tijd!

Het voordeel van ZZP’er zijn, is vooral: baas zijn over je eigen tijd. De hoeveelheid uren, het tijdstip waarop je werkt – je kunt het tot op zeer grote hoogte zelf inplannen en dat is erg prettig. Zo kun je nog eens overdag naar de kapper en ‘s avonds werken aan een klus, project, plan, boek, blog of waar je je ook maar mee bezig houdt.

Tijd

Ook is er tijd voor de zorg voor degenen die je na staan. Dat overkwam mij in 2013. Een aantal maanden heb ik een deel van mijn tijd besteed aan wat zo mooi heet ‘mantelzorg’ voor één van mijn naasten. Dat heb ik met ontzettend veel liefde gedaan en beschouw de volledige genezing als een beloning die ver uitgaat boven welke geldelijke vergoeding dan ook.

Midden in de nacht

Maar voor een ZZP’er zit er ook een andere kant aan de zaak. De uren die in deze ‘zorg’ gingen zitten, heb ik niet kunnen besteden aan ZZP’er zijn. Niet dat ik niks heb gedaan: zo heb ik mee mogen werken aan de nieuwe recruitmentsite van NS, waar ik trots op ben. Een aantal trainingen, lezingen en workshops verzorgd. Ik deed en doe een aantal – korte – projecten. Dit blog – en een aantal andere – toch regelmatig weten te vullen, al zat ik soms midden in de nacht te schrijven (wat bij blogs vaker voor schijnt te komen). Voor elk nummer van Werf& een bijdrage geschreven.

Maar ergens moet worden ingeleverd en in dit geval is dat geweest op wat zo mooi heet: ‘zichtbaarheid’. Of noem het voor mijn part ‘acquisitie’. Op een paar grote evenementen na, hebben jullie niet veel van me gezien. Dat vond ik jammer, maar het was een keuze. Dit artikel is daarom een manier om te zeggen: ik ben er weer. De komende tijd rond ik een aantal projecten af en heb vanaf oktober tijd. Tijd voor opdrachten of projecten. Een arbeidsmarktstrategie, een recruitmentsite, een training of een nieuwe campagne. Om je te helpen om jezelf op een goede, krachtige, mooie manier als werkgever te profileren en de kandidaten te krijgen die je verdient. Ik heb tijd voor jou.